Eurooppa Afrikka Aasia Oseania Pohjois-Amerikka Keski-Amerikka Etelä-Amerikka Keskiaaltopiraatit Lyhytaaltopiraatit

Radio Norway 9590 kHz (1985)
Kun maailman kauneinta väliaikamerkkiä etsitään, tämä vanha kansansävelmä Hallingdalista menee kirkkaasti kärkeen - ellei sitten NHK:n Kazoe uta kiri kalkkiviivoilla ohitse.


Radio Denmark 18920 kHz (2002)
Tanska uudisti 1990-luvulla vaatimattoman lyhytaaltoasemansa todetakseen vain, että oli halvempaa vuokrata lähetysaikaa Norjasta. Nyttemmin sekä Norja että Tanska ovat lopettaneet ulkomaanlähetykset.


NRK Finnmark, Ingöy 153 kHz (2003)
Finnmarkin alueohjelmaa pitkillä aalloilla.


NRK Möre og Romsdal, Vigra 630 kHz (1996)
Möre og Romsdalin alueohjelmaa.


NRK Nordland, Röst 675 kHz (2003)
Nordlandin alueohjelmaa.


NRK Finnmark, Vesisaari 702 kHz (1996)
Vielä 1980-luvulla NRK Finnmark lähetti Vesisaaresta taajuudella 702 kHz varttitunnin suomeksi kerran viikossa. Muistan, että joka kerta kun yritin sitä kuunnella, laskin lähetysajan pieleen ja missasin koko jutun. Kerran Lapissa kuulin ohjelmasta vahingossa viisi minuuttia lopusta, eivätkä toimittajat kuuluttaneet aseman nimeä. Tottahan toki kaikki Finnmarkissa tiesivät ilmankin, mikä asema on kyseessä.


NRK Östland, Kvitsöy 1314 kHz (2002)
Stavangerin lähellä Kvitsöyn saarelle rakennettu 1200 kilowatin keskiaaltoasema oli varsinainen helvetinkone. Sopivissa olosuhteissa se roiski tehollaan +-30 kHz päähän, ja oli tavallisin kuultavissa oleva eurooppalainen MW-asema - Havaijilla!


LKB/LLE Bergen Kringkaster, 5895 kHz (2013)
LKB/LLE on Bergenin radiomuseon pieni radioasema, joka on lähettänyt 50 watin teholla testilähetyksiä radioharrastajien iloksi. Hieno kuuluvuus selittyy sillä, että kuuntelupaikkana oli Jalasjärvi Pohjanmaalla. Paljon lähempänä Bergeniä kuin Lahden ympäristö.


UKE Trondheim, 7215 kHz (1997)
Trondheimin teekkarit pitivät paikallisella puuhaviikollaan joka toinen vuosi radioasemaa Ukesender (uke = viikko). Ohjelmaa välitettiin pienitehoisella lyhytaaltolähettimellä, jota en koskaan onnistunut kuulemaan. Viimeisillä kerroilla, kun asema lähetti lyhytaalloilla, ohjelma tuli Radio Norwayn kautta. Niin tässäkin näytteessä.

Albania
Azorit
Belgia
Bosnia-Herzegovina
Britannia
Bulgaria
DDR
Espanja
Färsaaret
Huippuvuoret
Irlanti
Islanti
Italia
Itävalta
Jugoslavia
Kaliningrad
Kreikka
Kroatia
Länsi-Berliini
Latvia
Liettua
Luxemburg
Makedonia
Malta
Monaco
Montenegro
Neuvostoliitto
Norja
Portugali
Puola
Ranska
Romania
Ruotsi
Saksa
Serbia
Slovakia
Slovenia
Suomi
Sveitsi
Tanska
Tsekki
Turkki
Ukraina
Unkari
Valko-Venäjä
Vatikaani
Venäjä
Viro

Alku